torstai 29. toukokuuta 2014

Me voiteta... Pyh, yeah right

Ensin voin hehkutella sitä että tämä ihminen on lomalla! Jihaa. Eilen raapusteltiin viimeinen tenttilappu ja nyt ei ole enää ressiä mistään. Vihdoin mulla on jopa aikaa tehdä jotain, ensimmäisenä otin tehtäväkseni kaivaa jostain tyhjän vihkon. Vihkon ensimmäiselle sivulle kirjoitin otsikon - Tuiskun treenivihko. Mä olen ollut niin laiskalla ja sekavalla päällä pari kuukautta että treenit ovat olleet melkoista hihhulointia -> mikään ei onnistu. Kirjasin suunnitelmia kolmelle seuraavalle treenille. Näin ei tule treenattua kohtuuttomia määriä ja tiedän tasan tarkalleen treenin kulun! Kunhan pidän suunnitelmistani kiinni, niin eiköhän meidän kulku kohti avointa luokkaa lähde pyörimään.

Tokopostaus on siis luvassa, ja ensimmäisenä saan kertoa että meidän nouto on sössinyt \o/ Ei onneksi kokonaan, kapula kyllä vielä noukitaan maasta ja tuodaan kohti mutta sivulle sitä ei tuoda. Muutama päivä sitten otettiin treeniä, seuruut meni todella makeesti pitkästä tauosta huolimatta ja täyskäännökset oli sujuvia. Sitten nakeltiin noutokapulaa, Tuisku lähti laukalla ja haki kapulan innokkaasti mutta sitten. Koiran tullessa sivulle se tiputti kapulan maahan josta huomautin sanomalla "oho". No sen huomautuksen jälkeen sitä kapulaa ei otettu enää suuhun. Totesin että okei, jätetään se sivulle tuominen ja haetaan vain innokasta noutoa, mutta koira vain pysähtyi kapulan kohdalle eikä koskenutkaan siihen. Nice, sittenpä se perseily alkoi ja koira lähti lätkimään. Treenit loppui siihen ja takaisin sisälle.

Eilen otettiin kapulan nostoa sisällä, joka sujui yllättävän hyvin ja koira nosteli kapulaa mielissään. Tuiskulla oli hirveästi virtaa ja tauoilla kävi juoksentelemassa pitkin asuntoa kapula suussa. Kerran pyysin sivulle, kapula taas tippui matkasta ja huomautuksen jälkeen koko homma sössi. Treenien lopuksi, kaiken kukkuraksi Tuisku varasti pöydältä ison kanafileen (joista aina saksilla nappasin pieniä paloja) joten "hyvin mielin" lopetettiin siihen kun koira sai häädön huoneestani. Ehkä me jätetään tuo kapula vähäksi aikaa pois treeneistä, aloitetaan alusta taas sillä että kapula lojuu eteisessä ja jonkun tullessa Tuisku innostuu nappaamaan sen suuhun ja saadaan varmuutta. Hiotaan muut liikkeet sekä treenirutiini kuntoon ja otetaan kapulan kanssa hyyyvin hitaasti. Ja vielä tuohon kapulan tiputtelemiseen, ennenkuin joku kysyy että vaadinko mahdollisesti koiralta liikaa niin en, sivulletuloissa ei ole ollut ongelmaa ja koira tiennyt selvästi mitä pitää tehdä.

Kaukoihin oon ihan erittäin tyytyväinen, siis wau mikä pörrö mulla on! Takajalat pysyy täysin liikkumattomana maassa ja vaihdot on tosi teräviä.

Tänään illalla toivottavasti jaksan lähtä treenaamaan läheiselle hiekkakentälle, jos saisin raahattua kamerajalustan ja kameran mukaan että saatais videotakin. Olen niin huono ja innoton kirjoittamaan treenipostauksia sillä videolta sen kaiken voi oikeasti nähdä.

PS Eilen myöhään illalla Tuisku juoksi unissaan melkoista rallia jalat vipattaen. Tuisku päästelee aina kimakoita poksuhaukkuja, joten ilmeisesti jotain poroja siellä jahtaa kurkku suorana huutaen? Uneksiiko teidän koirat paljon?

lauantai 24. toukokuuta 2014

Vadelmaveneellä makeemmilla vesillä


Käytiin torstaina Valkiaisjärven maastoissa lenkkeilemässä. Ihan uusi paikka meille, tykkäsin ihan hirveesti ja ehdottomasti lähdetään uudelleen metsän siimekseen näin kuumina päivinä. Löytyi niin leveitä kuin kapeitakin metsäpolkuja, hiekkamonttuja sekä maasto vaihteli tasaisesta hyvinkin epätasaiseen joten koiratkin saivat vähän vaihtelua. Kamera kulki kaulassa mutta vaivauduin ottamaan jopa yhden yhteiskuvan kun niin hieno kivi löytyi siihen hommaan.



Tänään tie vei Hupisaarille, yleensä reissuun on mennyt sellainen parisen tuntia mutta tänään se venyi lähemmäs neljään tuntiin. Syy on tietenkin kuumuudessa, pysähdyimme hyvin väliajoin nurmikolle varjoon viilentymään ja juomaan vettä. Muutenkin kuljettiin koko matka Oulujoen vierestä joten tuulikin oli voimakas ja viileä. Ihmisiä oli paljon liikkeellä, ja kaksikko saikin paljon kehuja nätillä olemuksellaan. Ilmeisesti pitempi kuvaustauko tekee hyvää, mä olen jopa tyytyväinen muutamaan tämänpäiväiseen kuvaan sekä edellisen postauksen Kuivasjärven kuviin!



Pari päivää sitten postiluukusta kolahti tilaukseni bookystä, Tavoitteena täysi kymppi. Tokoon liittyvä kirja kyseessä, koko kirjaa olen vain hieman selaillut, syvemmin perehtynyt vasta muutamaan asiaan. Tänä iltana olisi tarkoitus käydä treenimässä lähikentällä, aiheena seuruun ja käännöksien palauttelu mieleen ja palkkaukseksi otan pitkästä aikaa kaukopalkan. Eilen sisällä pientä käännös- ja takapäänkäyttötreeniä, hetken tsemppauksen ja namijahdin jälkeen Tuiskulla oli paljon intoa jolloin se peppukin pysyi mukana käännöksissä hyvin. Saa nähdä saanko videota tältä illalta.



Tuiskun karvat on kasvanut nopeasti leikkuun jälkeen. Saa kasvaa, erehdyin selaamaan vanhoja kuvia ja kappas kummaa tuli hirveä ikävä sen poski- ja rintakarvoja, jotka kruunaa Tuiskun sievän nallemaisuuden. :D Nyt kun on aloitettu uimakausi Oulujoessa, huomaa että karvojen lyhentäminen on auttanut huomattavasti!


maanantai 19. toukokuuta 2014

Kesä tulloo kuten myös helteet


Plaah, ensimmäinen kuuma helleaalto on koettu ja voin sanoa etten tykkää. Mä en hirveesti ole kuuman kesäilman ystävä, ainoa positiivinen asia on oikeastaan ruskettuminen ja kevyissä vaatteissa hengailu. Mutta kaikki se tuskan hiki ja koirien laiskottelu.. Onneksi koulu loppuu kahden viikon sisällä, ja vihdoin on ensimmäinen vuosi lähärikoulussa ohi!

Meistä ei ole kuulunut peräti kahteen viikkoon, sillä ollaan eletty ihan normaalia elämää ilman toimintaa josta mainita. Tokoilut on Tuiskun osalta vieläkin tauolla, noutokapulaa on käyty onnistuneesti nakkelemassa nurmikentällä kuten myös otettu parit seuruupätkät. Kunhan loma alkaa on myös aikaa tehdä treenit iltayöllä jotta koirakin jaksaisi keskittyä viileämmässä ilmassa.



Kävin eilen Oulu KVssa kuvaamassa kaikki pörröt, kuvat löytyy täältä. Oli haastavaa kuvata mustia koiria suorassa auringon paisteessa, mutta omasta mielestä onnistuin saamaan jopa siedettäviä kuvia! Nilkat oli kyllä kipeät päivän jälkeen kun sai moneen otteeseen kyykkiä maan rajassa.

Tänään nakattiin parin tunnin lenkki Kuivasjärvellä, josta postauksen kuvat on. Koiraparat oli aivan läkähdyksissään kieli pitkällä, mutta hyvin Tuuterikin jaksoi kävellä. Ihana ilma ja ihana paikka, ehdottomasti täytyy käydä uudestaan!

Väkersinhän minä meille uuden, vähän erilaisemman bannerin. Mitä tykkäätte?

sunnuntai 4. toukokuuta 2014

452014




Vappu tuli ja vappu meni, tämä viikko on ollut erittäin rentoa koulun puolesta (vain ti&ke koulua) enkä luultavasti tule kestämään kun viimeiset viikot ovat joka päivä 8-16. Olen jo tottunut liikaa pitkiin yöuniin. Vapaapäivien ansiosta koirien kanssa ollaan keretty tehdä vaikka mitä ja käydä vaikka missä, toissapäivänä suunnattiin aamulenkillä Hupisaareen josta postauksen laadukkaat kännykkäkuvat ovat.

Tänään olisi ollut Kiimingissä mätsäri ja meinasin jo lähtä Tuiskun kanssa. Niinno, kunnes huomasin miltä se näyttikään juuri nyt. Neiti alkaa pikkuhiljaa lopettaa juoksujaan (ainakin kolme viikkoa on tänä vklp täyttä?), joten päästään vihdoin treenaamaan tokoa ahkerammin! Tuisku on ollut nyt juoksujen aikana äärettömän laiska, toisaalta hyvä että olemme saaneet muutaman viikon taukoa treenaamisesta. En ole viitsinyt alkaa treenaamaan (ja hermostuttamaan itseäni) pieniä aktivointeja enempää, kun koira ei tee innolla. Noutoa ollaan suurimmaksi osaksi tehty osissa, toisena päivänä pelkkiä nostoja ja toisena sivulle tuomista. Tuisku alkaa käsittää mitä käsky "nouda" (jep, massan mukana mennään) tarkoittaa, ja vartaloavut on saatu häivytettyä (ainakin näin lyhyemmältä matkalta) pois. Sivulle tuomista olen tehnyt ihan niin, että koiralle kapula suuhun ja on saanut itse miettiä mitä tehdä. Haluan siis Tuiskun tuovan kapulan suoraan sivulle. Heti kun koira kapulan saatuaan tuon sen sivulle on saanut superpalkan. Kunhan juoksut voi todeta loppuneeksi siirretään treenit taas ulos ja mennään nakkelemaan kapulaa viereiselle pellolle.

Muut liikkeet ovat olleet tauolla, piilopaikkista makuulla ja istualtaan ollaan tehty sisällä. Molemmat on onnistuneet erinomaisesti lyhyellä sekä pitemmällä ajalla, kiusallisena häiriönä Tuiskulle olen lisännyt välillä jääkaapilla käynnin ja herkkupussin rapistelemisen. Hyvin on pysynyt vaikka näköisällä ei ole! Paikallaan käännöksiä ollaan tehty, täyskäännökset ovat olleet hieman kämäiset (johtunee myös innottomuudesta) joten ollaan tehty takapäänkäyttöharjoituksia.

Kun voittajaluokkaan siirtyessä tulee seuruussa sivuaskeleet, en ole oikein hiffannut miten lähtisin niitä opettamaan Tuiskulle, joten kokeneemmat täällä voisivat neuvoa meitä? Tuiskuhan on opetettu imuttamalla seuraamaan eikä "hakemaan perusasentoa"(jos ymmärrätte mitä tarkoitan) joten ei tiedä ollenkaan mitä tehdä jos otan askeleen sivulle. Olisi pitänyt hoksata ottaa sivuaskeleet mukaan heti.. Kiitos jo etukäteen niille jotka viitsivät vinkkejä antaa!